Drupal 9.4 verschenen

Image
Drupal logo

Drupal heeft met de verschijning van versie 9.4 een enorme face-lift gekregen. Het standaard uiterlijk voor websitebezoekers is nu Olivero en beheerders en redacteuren werken in Claro. Beide zijn het prachtige moderne themes die helemaal passen bij een modern CMS in 2022.

Ook voor ontwikkelaars zijn er de nodige vernieuwingen. Het Starterkit-theme is bij uitstek geschikt voor ontwikkelaars die hiermee een krachtige basis hebben voor een maatwerk-theme. Een speciaal commando (php core/scripts/drupal generate-theme mytheme) genereert de basis voor een eigen maatwerk theme.

Alle velden voor het opslaan van afbeeldingen hebben nu een extra optie gekregen om lazy loading mogelijk te maken. Lazy loading images op een webpagina worden niet standaard geladen bij het openen van de pagina in een browser, maar pas als de afbeelding zichtbaar wordt in de browser door te scrollen. 

Websitebeheerders kunnen in versie 9.4 nu ook bij het bewerken van een inhoudstype en woordenlijsten de toegangsrechten instellen.

Xedia.nl in Olivero
Xedia.nl in Olivero

 

Categorieën