Drupal CMS

Xedia werkt graag met Drupal voor het realiseren van websites. Het content management systeem (CMS) heeft een uitgebreide en professionele community achter zich staan. Daardoor komt er telkens nieuwe functionaliteit beschikbaar, worden alle veiligheidsmaatregelen genomen en is het systeem uitermate gebruikersvriendelijk.

Een Content Management Systeem of CMS zorgt er voor dat de website gemakkelijk te beheren is. Het aanmaken van een nieuwe pagina op een website is dankzij het CMS niet meer dan het invullen van een webformulier. Het CMS zorgt er voor dat de pagina een eigen webadres (URL) krijgt en dat de pagina getoond wordt op het moment dat je met een browser als Chrome, Safari, Firefox of Explorer dat adres intypt. Open source software heeft het grote voordeel dat de broncode beschikbaar is en dat een grote groep programmeurs gezamelijk het onderhoud doet. Bovendien hoef je voor het gebruik van open source software geen licenties te kopen.  

Drupal is een geavanceerd open source content management systeem voor dynamische of de uitgebreidere websites. Publiceer je dagelijks nieuwe content van verschillende soorten (bijvoorbeeld video, nieuwsberichten, agenda, opleidingen), is er content die onderling samenhangt (denk aan boeken met auteurs) of zijn er verschillende soorten gebruikers of gebruikersrollen, dan is Drupal een uitstekende keuze. 

Op dit ogenblik bouwen we alle nieuwe websites met Drupal versie 9. We ondersteunen en onderhouden echter Drupal versies 6, 7, 8 en 9. 

Drupal roadmap

Drupal versie Verschijnt End-of-life Backwards
compatibel
6   februari 2016 nee
7   november 2023 nee
8   november 2021 nee
9   november 2023 ja
10 14 december 2022   ja