COPE

COPE of Create Once, Publish Everywhere is bij uitstek geschikt voor uitgevers met meerdere merken of imprints. Content wordt in een centraal content management systeem gemaakt en vervolgens middels het zetten van vinkjes gepubliceerd op één of meerdere websites en in nieuwsbrieven.

Het handmatig knippen-en-plakken van content van het ene systeem naar het andere is hiermee verleden tijd. Bovendien bewaakt een dergelijk systeem ook embargo-datums; pas na het verstrijken van de embargo-datum en -tijd verschijnt een nieuwsbericht, evenement of persbericht op alle relevante websites en eventueel ook in automatisch gecreëerde nieuwsbrieven.

William Navarro - UnsplashBehalve artikelen in de vorm van tekst, bevat het systeem ook afbeeldingen, links naar websites of social media en andere attachments die bij de tekst horen. Verder is het bijna vanzelfsprekend dat het COPE-systeem één afbeelding in hoge resolutie bevat en dat het systeem de afbeelding schaalt naar formaten die geschikt zijn voor de website. Door met de cursor het focal point van de afbeelding aan te wijzen, kan het systeem uitsneden (crops) maken die keurig gecentreerd zijn rondom het focal point. Geen afgehakte hoofden meer! Dat is handig bij overzichtspagina's waar een kleine thumbnail wordt gebruikt voor alle artikelen en de detailpagina van het artikel een grote versie van de afbeelding.

Het COPE-systeem is ook bruikbaar om (automatisch) nieuwsbrieven samen te stellen op basis van bijvoorbeeld persberichten, een events-overzicht en nieuwsberichten. Selectiecriteria bepalen welke content geschikt is voor een nieuwsbrief, een template de opmaak. Door te koppelen met een backoffice of een dienst als Copernica, Ternair of MailChimp is het versturen ook semi- of helemaal automatisch.