Laravel framework

Laravel logoSpeciaal voor complexere applicaties zoals backoffices van bedrijven en het realiseren van een Application Programming Interface of API bouwt Xedia ook met het php-framework Laravel. Dit framework is geheel object geörienteerd, gebaseerd op PHP classes en is ideaal om een backoffice database of betrouwbare API's snel mee te realiseren. Speciaal voor API's, eventueel in combinatie met het CMS Drupal, gebruiken we dan Laravel Lumen, een lichtgewicht framework voor razendsnelle verwerking van API-aanroepen.

Een ander groot voordeel van Laravel is dat het werkt met packages die via Composer snel te installeren zijn. Daarmee is het framework snel uit te breiden met nieuwe functionaliteit. De basis van Laravel blijft hiermee ook slank en elegant zonder dat het ten koste gaat van mogelijkheden.

De combinatie van Drupal met Laravel is ideaal om bijvoorbeeld een webapplicatie met API's te realiseren. Het uitgebreide en veilige CMS Drupal is ideaal om op in te loggen, formulieren te creëren voor database-entry en om overzichten te tonen, Laravel wordt gebruikt voor de API's. Op die manier combineer je de sterke eigenschappen van beide frameworks.