Xedia logo

Website

Xedia werkt graag met WordPress of Drupal voor het realiseren van websites. Beide content management systemen hebben een uitgebreide en professionele community achter zich staan. Daardoor komt er telkens nieuwe functionaliteit beschikbaar, worden alle veiligheidsmaatregelen genomen en is het systeem uitermate gebruikersvriendelijk.

 

Een Content Management Systeem of CMS zorgt er voor dat de website gemakkelijk te beheren is. Het aanmaken van een nieuwe pagina op een website is dankzij het CMS niet meer dan het invullen van een webformulier. Het CMS zorgt er voor dat de pagina een eigen webadres (URL) krijgt en dat de pagina getoond wordt op het moment dat je met een browser als Chrome, Safari, Firefox of Explorer dat adres intypt. Open source software heeft het grote voordeel dat de broncode beschikbaar is en dat een grote groep programmeurs gezamelijk het onderhoud doet. Bovendien hoef je voor het gebruik van open source software geen licenties te kopen.  

 

Drupal

Drupal is een geavanceerd open source content management systeem voor dynamische of de uitgebreidere websites. Publiceer je dagelijks nieuwe content van verschillende soorten (bijvoorbeeld video, nieuwsberichten, agenda, opleidingen), is er content die onderling samenhangt (denk aan boeken met auteurs) of zijn er verschillende soorten gebruikers of gebruikersrollen, dan is Drupal een uitstekende keuze. 

WordPress

WordPress is ook een open source content management systeem, maar meer geschikt voor websites met een eenvoudige structuur. WordPress is dan ook ideaal voor blogs of voor websites met een focus op het brengen van (dagelijks) nieuws.