Xedia logo

Over ons

Xedia is een full service internetbureau dat websites en webdiensten realiseert. Uitgangspunt hierbij is om de bezoeker of gebruiker een optimale ervaring te bieden, zowel in bedieningsgemak als vormgeving. Technische uitdagingen gaan we daarbij niet uit de weg; we hebben veel ervaringen met het ontsluiten van databases, verwerking van complexe xml-feeds of het aansluiten van webshops op payment service providers, systemen van een distributeur of een (online) administratiepakket. We werken o.a. voor de overheid, (corporate) uitgevers, zakelijke dienstverleners en educatieve instellingen. Al onze klanten hebben gemeen dat ze optimaal en professioneel met hun doelgroep willen communiceren.

Sterk in open source

Xedia bouwt bij voorkeur met open source technologie als Drupal, WordPress en SOLR Search. Drupal en WordPress zijn geavanceerde Content Management Systeem (CMS), ideaal voor dynamische websites. SOLR Search is een slimme en snelle zoekmachine die binnen een paar milliseconden uit een vijver van meer dan honderdduizend documenten of webpagina's de juiste vindt.

Waarom kiezen voor Xedia?

Xedia biedt een compleet scala aan diensten:

  • Interactie of technisch-ontwerp
  • Vormgeving (met responsive design)
  • Websitebouw met Drupal, met standaard functionaliteit, volledig op maat of een combinatie van standaard modules aangevuld met maatwerk
  • Hosting en onderhoud
  • Drupal trainingen (gebruik, beheer, development)
  • Contentstrategie en contentoptimalisatie
  • Training en workshop contentstrategie, crossmediale redactionele formule, schrijven voor het web, seo en inzet sociale media 

Xedia is gevestigd in een prettig en karakteristiek voormalig schoolgebouw in Amsterdam Oud-Zuid. Het team van Xedia bestaat uit een aantal vaste medewerkers en een groot netwerk van gespecialiseerde professionals. 

Kom kennismaken

Wij vinden het altijd leuk om kennis te maken en om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Mail naar info at xedia.nl, gebruik het contactformulier of bel even met 020 - 408 16 14.