Over ons

Xedia ontwerpt, bouwt en beheert ambitieuze websites, applicaties, webshops en api's om jouw organisatie en klanten verder te helpen. Uitgangspunt hierbij is om de bezoeker of gebruiker een optimale ervaring te bieden, zowel in bedieningsgemak als vormgeving. Technische uitdagingen gaan we daarbij niet uit de weg; we hebben veel ervaringen met het ontsluiten van databases, verwerking van complexe xml-feeds of het aansluiten van webshops op payment service providers, systemen van een distributeur of een (online) administratiepakket. We werken o.a. voor de overheid, (corporate) uitgevers, zakelijke dienstverleners en educatieve instellingen. Al onze klanten hebben gemeen dat ze optimaal en professioneel met hun doelgroep willen communiceren.

Sterk in open source

Xedia bouwt bij voorkeur met open source technologie als Drupal, Laravel, Vue.js en SOLR Search. Drupal is een geavanceerd Content Management Systeem (CMS), ideaal voor dynamische websites. Laravel is een php-framework om robuuste applicaties te ontwikkelen. Vue.js zorgt voor dynamische pagina's die gemakkelijk te bedienen zijn. SOLR Search is een slimme en snelle zoekmachine die binnen een paar milliseconden uit een vijver van meer dan honderdduizend documenten of webpagina's de juiste vindt.

De Hillegomschool

Kiezen voor Xedia

Xedia biedt een compleet scala aan diensten:

  • Interactie of technisch-ontwerp
  • Vormgeving (met responsive design)
  • Websitebouw met Drupal, met standaard functionaliteit, volledig op maat of een combinatie van standaard modules aangevuld met maatwerk
  • Hosting en onderhoud
  • Drupal trainingen (gebruik, beheer, development)
  • Contentstrategie en contentoptimalisatie
  • Training en workshop contentstrategie, crossmediale redactionele formule, schrijven voor het web, seo en inzet sociale media 

Hillegomschool

Xedia is te vinden in de Hillegomstraat, vlak bij het Hoofddorpplein in Amsterdam. Tram 2 passeert dit gezellige plein, net als bus 15 die pendelt tussen NS Station Zuid en Sloterdijk. In de Hillegomstraat staat de Hillegomschool die in 1930 is opgetrokken uit rode bakstenen. Een klaslokaal met karakteristiek hoog plafond doet nu dienst als kantoor. Een open-deurenbeleid zorgt voor een informele sfeer en geeft kantoorhond Barrie de gelegenheid om dagelijks de snackvoorraad van ieder kantoor te controleren. 

Kennismaken

Wij vinden het altijd leuk om kennis te maken en om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Mail naar info at xedia.nl, gebruik het contactformulier of bel even met 020 - 408 16 14.