Xedia logo

Booxtream watermerk voor e-books

Met uitgever Bertram + de Leeuw als launching customer heeft Xedia nu ook Booxtream social DRM ge├»mplementeerd voor ePub e-books. Eindelijk e-books lezen op allerlei platformen (iPhone, iPad, Android, Calibre, pc, Mac...) in een open standaard zonder dat de consument hinder ondervindt van vervelende (Adobe) Digital Rights Management (DRM) die boeken onleesbaar maakt. 

De consument ondervindt nooit de nadelen van Social DRM. Het e-book blijft altijd leesbaar, ook al wisselt hij van apparaat, besturingssysteem of mailadres. Ook voor de uitgever van het e-book en de auteur is het toepassen van Social DRM aantrekkelijk: de consument blijft tevreden wat onzettend veel nare mailtjes en telefoontjes voorkomt. Bovendien is de drempel om het e-book ongewenst te verspreiden hoog omdat het e-book zichtbaar gepersonaliseerd is en voorzien is van een onzichtbaar watermerk.

In tegenstelling tot andere social drm-systemen die iedere pagina voorzien van een lelijke mededeling, bederft Booxtream Social DRM niet de leeservaring. Alleen op de eerste pagina is de personalisatie zichtbaar in de vorm van een persoonlijke ex libris.  Op de laatste pagina van het e-book wordt, geheel transparant, vermeld dat het e-book voorzien is van social drm en wat dat inhoudt.